Bingovarianter

För den som är intresserad finns det ett stort antal olika bingovarianter att prova på. Även för den som föredrar klassisk bingo, så kan det vara av intresse att se efter vad som finns att erbjuda. De olika bingovarianter som existerar har alla sin alldeles egna charm.

Mönsterbingo

Mönsterbingo är väldigt enkelt för den som i huvudsak har spelat vanlig bingo. Mönsterbingo är i princip samma sak! Skillnaden är att en mönsterbingobricka har ett förtryckt mönster, som man ska försöka fylla, i stället för vanliga fem i rad. Det gör att mönsterbingo är lite mer komplicerat, samtidigt som det inte kräver några som helst extrakunskaper.

Variantbingo

Variantbingo är den vanligaste formen av bingo online. Det fungerar ungefär som vanlig bingo, med en del små förändringar. I stället för en vanlig bingobricka består en variantbingobricka av tre bingobrickor. Det gör att en variantbingobricka har alla de 75 siffror som kan ropas upp täckta. När så någon får fem i rad får spelaren den första vinsten. Men sedan fortsätter variantbingopartiet, och den som sedan får två, tre, och fyra i rad vinner också. Men den stora huvudvinsten är reserverad för den som till slut fyller en hel bingobricka med fem gånger fem i rad.

Kobingo

Detta är den äldsta och ädlaste av svenska bingovarianter. ”Vanlig” bingo kom till Sverige först på 1960-talet, men kobingo har spelats här sedan 1940-talet. Det fungerar så enkelt som att man tar en kohage och delar upp den i olika rutor. Deltagarna får sedan satsa pengar på vilken ruta de föredrar. Spelet går sedan ut på att man ska vänta tills kon utför behov nummer 2 i en av rutorna. Den som sedan satsat pengar i sagda ruta vinner. Detta spel har som sagt spelats sedan åtminstone 1940-talet, och är fortfarande populärt på marknader runt om i landet.