Bingo i bingohall

Trots ny teknik som möjliggör bingospel på Internet, får man aldrig glömma Bingons traditionella tillhåll – Bingohallen. Där handlar det inte bara om bingo, det är också ett socialt evenemang. De flesta hallar är ganska små och har stamspelare som några gånger i veckan träffar sina vänner och spelar bingo. Vinsten är inte det viktigaste, utan att man helt enkelt är där och gör det man tycker bäst om, att spela bingo.

De flesta bingohallar drivs av små ideella föreningar, t.ex. som idrottsklubbar i behov av extrapengar för att få verksamheten att gå runt. Tänk er en fotbollsklubb någonstans i glesbygden, som inte får in tillräckligt med pengar på medlemsavgifter och sponsorer. Istället för att behöva lägga ner och svika de ungdomar som tränar fotboll och som drömmer om att bli fotbollsproffs, kan klubben varje vecka hålla bingospel för samhällets invånare. Det är en av anledningarna till att bingospel saknar den riskstämpel som många hasardspel fått.

Varje år anordnar Svenska Spel en tävling för Sveriges bästa bingohall. En jury åker och validerar bingoklubbar runt om i landet. Den bingohall som har bäst service och bäst bemötande av personal vinner en glasplakett med en liten tavla som hängs upp i lokalen. De senaste åren har Svenska Spel börjat köpa upp bingohallar runt om i Sverige för att öka intresset för bingospel.

Idag finns det ca 100 bingohallar runt om i Sverige, det är mycket mindre än vad de fanns i början av 90-talet. Försvinner bingohallen, försvinner en viktig del inom bingon. En del som inte finns att hitta i onlinebingo. Lycka till med spelandet!