Bingo – den nya nätpokern

Idag finns det en mängd bingosidor på Internet, det har blivit så pass populärt att man kan kalla Nät-bingon för den ”nya Nät-pokern”. Just eftersom tillgängligheten till Internet har ökat har också möjligheterna att tjäna pengar på spel på Internet ökat i samma takt. Det finns nästan ingen människa i världen idag som inte kan komma åt en dator med Internet-uppkoppling relativt enkelt, de flesta har det i hemmet, på jobbet eller i skolan.

Efter den stora boomen med Nät-poker i början av 2000-talet vill nu människor ha något nytt, något som fler människor vill spela. Många känner inte att de vill spela poker eftersom det är sammankopplat med en massa komplicerade regler för olika spel och korthajar som bara vill lura dig på pengar. Bingon däremot har alltid varit ett folkligt spel med enkla regler som inte varierar så mycket från spel till spel och kan förstås enkelt av både gamla och unga. Alltså Bingon på nätet har blivit den ”nya Nät-pokern”. Det är få människor som inte provat på bingo på nätet numera, och det blir fler och fler spelare varje dag. Konkurrensen mellan sidorna ökar och spelbolagen blir bättre och bättre på att erbjuda hög säkerhet för dina pengar, och fler olika typer av spel som passar alla och envar.

Den största målgruppen har blivit småbarnsföräldrar, både hemmavarande mammor och pappor och de som jobbar. Man lanserar spelsajter som ska verka hemtrevliga, enkla och sociala. Det erbjuds nästan alltid en eller flera chattar som man använder när man spelar, en del har chatt-värdar som jobbar för att underhålla och hålla koll på chatten. Du kan även spela enklare spel som skraplotter och enarmad bandit under tiden som du väntar på att numren i ditt bingospel ska dras färdigt. Meningen är att du ska kunna spela när, hur och var du vill, få en paus från vardagsslitet, umgås med dina vänner samtidigt som du har chansen att vinna lite extra pengar till hushållskassan. Den här nya ”mysiga” approachen har gjort bingospelandet extremt stort och populärt igen i det svenska hemmet, och har med bravur tagit upp spelet efter att tv-programmet Bingolotto föll från stjärnhimmeln.